Supa crema de napi

de ianculubita in Supe, 21 Ian 2015 | 3417 vizualizari

 

Daca-i miercuri, va poftesc la o supa care este buna si la diete
Am invatat, am auzit mereu de napi dar nu mi-a trecut prin mana niciodata, pana intr-o zi cand mi-a adus sotul meu de la gradina o punga plina cu napi!
Ei Lulule, apuca-te de gatit acum!!!!
Probabil se mai gatesc si altfel dar eu am ales sa fac cel mai simplu fel de mancare. Am scos din frigider tot ce am avut care sa se potriveasca la supa iar rezultatul a fost unul de exceptie!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de napi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1 tija de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 l supa de legume sau de pui
  • 1 tubercul de galangal
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cutie lapte de cocos
  • sare, piper
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de napi:

In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare pentru ca la final se paseaza; se amesteca iar dupa ce totul s-a inmuiat, se adauga supa, tuberculul de galangal, cimbru, sare si se lasa la fiert cu capac 30-40 min

Se strecoara legumele, se scoate galangalul si crenguta de cimbru, se paseaza, piureul rezultat se amesteca cu laptele de cocos si cu supa atat cat doreste fiecare; mie-mi place mai groasa ca doar e supa-crema,a poi se pune din nou pe foc se potriveste de gust, se amesteca cu parmezan si se serveste fierbinte cu crutoane.

TIPS-URI

1

daca tot am amintit de galangal, vi-l recomand; este asemeni ghimbirului dar nu atat de intepator ca el, se foloseste mai ales in supe zdrobit apoi scos, ras sau feliat in diverse alte mancaruri sau chiar si dulciuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

21.01.2015, 13:08

ianculubita 1

21.01.2015, 15:01

elucubratiiculinare 1

22.01.2015, 19:12

sunt foarte buni, dar mai greu de gasit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa coreana cu coltunasi si kimchi