Supa crema de patrunjel cu lapte

de Giana in Supe, 9 Iul 2014 | 1618 vizualizari

 

Aceasta supa se prepara foarte usor si are o aroma foarte placuta. Cand am incercat prima data aceasta reteta nu am fost sigura daca va fi pe gustul meu, mi s-a parut ciudata. Insa dupa ce am gustat, aroma de patrunjel cu piper m-a facut sa-mi schimb parerea. Daca va place patrunjelul va invit sa incercati aceasta varianta de supa.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 pahare cu lapte (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • 2 pahare cu apa
  • 1 ceapa de marime mijlocie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de patrunjel cu lapte:

Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste putin amestecand cu o lingura de lemn sau cu telul. Peste faina adaugam in fir subtire apa si laptele amestecand continuu pentru a nu lasa cocoloase in supa. Supa se amesteca pana fierbe. Cand a inceput sa fiarba se adauga patrunjelul tocat marunt si se lasa 2-3 minute sa clocoteasca pentru a-si lasa patrunjelul aroma. Se sareaza dupa gust, se condimenteaza cu piper macinat si se serveste calda.


 

TIPS-URI

1

Piperul este indicat sa-l puneti la sfarsit deasupra supei, cand serviti. Daca adaugati piperul in supa in timp ce fierbe e posibil ca supa sa-si schimbe culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de patrunjel cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

09.07.2014, 20:04

MOKUSKA 1

09.07.2014, 20:54

reisnaor_2006 1

09.07.2014, 22:09

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu costite afumate