Supa crema de praz

de ralu_ca in Supe, 9 Iun 2015 | 5973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mare
  • 1 pastranac
  • piper si sare dupa gust
  • 100g smantana
  • Unt pentru calit prazul
  • Apa (cat sa acopere bine legumele)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de praz:

Se curata cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Apoi se curata morcovii, spalam si taiem rondele. Am curatat telina o spalam si o taiem bucatele.
Pastranacul se spala si il taiem bucatele. Ceapa se curata si se taie bucati mai marisoare. Prazul se spala bine apoi l-am taiat rondele.

Untul se topeste intr-o cratita si adaugam prazul taiat rondele. Se caleste pana isi schimba putin culoarea, apoi adaug si ceapa. Adaugam si cartofii, morcovul, pastranacul si telina. Se toarna apa peste legume, atat cat sa le acopere bine.

Se condimenteaza cu sare dupa gust si lasam la fiert approx 1 ora, pana cand toate legumele sunt fierte foarte bine. In timpul fierberii se mai poate adauga apa peste legume, daca este necesar si a scazut foarte mult.

Dupa ce s-au fiert legumele si apa a scazut suficient, am pisat cu un blender vertical pana am obtinut o crema foarte fina. Daca supa crema a iesit prea groasa, se poate adauga apa, pana obtinem ce ne dorim. Condimentam bine cu piper alb si mixam din nou.

Se adauga smantana si mixam din nou.

Este delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume