Supa crema de praz

de ralu_ca in Supe, 9 Iun 2015 | 1123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mare
  • 1 pastranac
  • piper si sare dupa gust
  • 100g smantana
  • Unt pentru calit prazul
  • Apa (cat sa acopere bine legumele)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de praz:

Se curata cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Apoi se curata morcovii, spalam si taiem rondele. Am curatat telina o spalam si o taiem bucatele.

Pastranacul se spala si il taiem bucatele. Ceapa se curata si se taie bucati mai marisoare. Prazul se spala bine apoi l-am taiat rondele.


Untul se topeste intr-o cratita si adaugam prazul taiat rondele. Se caleste pana isi schimba putin culoarea, apoi adaug si ceapa. Adaugam si cartofii, morcovul, pastranacul si telina. Se toarna apa peste legume, atat cat sa le acopere bine.


Se condimenteaza cu sare dupa gust si lasam la fiert approx 1 ora, pana cand toate legumele sunt fierte foarte bine. In timpul fierberii se mai poate adauga apa peste legume, daca este necesar si a scazut foarte mult.


Dupa ce s-au fiert legumele si apa a scazut suficient, am pisat cu un blender vertical pana am obtinut o crema foarte fina. Daca supa crema a iesit prea groasa, se poate adauga apa, pana obtinem ce ne dorim. Condimentam bine cu piper alb si mixam din nou.


Se adauga smantana si mixam din nou.


Este delicioasa :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mirela0911 1

09.06.2015, 09:40

-Licurici- 1

09.06.2015, 10:36

dantes 1

10.06.2015, 06:34

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti