Supa crema de rosii

de merisor in Supe, 11 Iun 2013 | 14551 vizualizari

 

Mi-a placut atat de mult supa crema de rosii conservate pe care ne-a pregatit-o Radu la Slanic, incat am incercat si eu nu intru totul cum a facut-o el, dar tare buna a iesit si a mea.
Am avut 2 borcane de 800 g de rosii intregi in bulion si le-am transformat imediat in supa crema.

Multumesc Radu Popovici, pentru idee!

http://www.reteteleluiradu.ro/2013/05/24/supa-crema-de-rosii-cu-mozzarella/

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane x 800 gr rosii intregi in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri apa
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit
  • 1 varf lingurita piper cu lamaie
  • 2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.


Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.


Eu de la un timp nu mai folosesc prajeli pentru ca avem probleme cu gastrita, mai ales eu si unul din baietii mei, asa ca adaug si putina apa.


Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat usturoiul presat, am amestecat bine apoi am pus rosiile, foile de dafin si am acoperit.


Am lasat asa la foc moale 20 de minute, dupa care am scos foile de dafin si am adaugat busuiocul si piperul, am mai tinut 5 minute apoi am ridicat de pe foc.


Am servit cu paine prajita unsa cu crema de branza cu hrean, ceva fin pufos de la Delaco si branza veche sarata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 11:00

buna supica

Xandrinne 1

28.05.2014, 23:58

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:27

pana anul acesta nici nu am vrut sa aud de supa crema de rosii...bleah...pana am mancat foarte buna si aromata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko