Supa crema de rosii

de merisor in Supe, 11 Iun 2013 | 13424 vizualizari

 

Mi-a placut atat de mult supa crema de rosii conservate pe care ne-a pregatit-o Radu la Slanic, incat am incercat si eu nu intru totul cum a facut-o el, dar tare buna a iesit si a mea.
Am avut 2 borcane de 800 g de rosii intregi in bulion si le-am transformat imediat in supa crema.

Multumesc Radu Popovici, pentru idee!

http://www.reteteleluiradu.ro/2013/05/24/supa-crema-de-rosii-cu-mozzarella/

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane x 800 gr rosii intregi in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri apa
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit
  • 1 varf lingurita piper cu lamaie
  • 2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.

Eu de la un timp nu mai folosesc prajeli pentru ca avem probleme cu gastrita, mai ales eu si unul din baietii mei, asa ca adaug si putina apa.

Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat usturoiul presat, am amestecat bine apoi am pus rosiile, foile de dafin si am acoperit.

Am lasat asa la foc moale 20 de  minute, dupa care am scos foile de dafin si am adaugat busuiocul si piperul, am mai tinut 5 minute apoi am ridicat de pe foc.

Am servit cu paine prajita unsa cu crema de branza cu hrean, ceva fin pufos de la Delaco si branza veche sarata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de rosii-0
Supa crema de rosii-1
Supa crema de rosii-2
Supa crema de rosii-3
Supa crema de rosii-4
Supa crema de rosii-5

COMENTARII (37)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 11:00

buna supica

Xandrinne

Xandrinne 1

28.05.2014, 23:58

CookieMonster

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:27

pana anul acesta nici nu am vrut sa aud de supa crema de rosii...bleah...pana am mancat foarte buna si aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!