Supa crema de sfecla rosie

de mirela0911 in Supe, 1 Noi 2018 | 1434 vizualizari

 

Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 buc de sfecla rosie (cca 600 g)
  • 1 buc morcov
  • 2 cartofi
  • 1 buc ceapa alba
  • 4-5 lg ulei
  • sare, piper dupa gust
  • un praf de chimen macinat (optional)

Pt. servit:

  • smantana
  • crutoane
  • hrean ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie:

Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt.


Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga restul legumelor si se amesteca. Se toarna apa cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana ce acestea se inmoaie.


Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dau legumele prin blender pana devin ca un piure. Se toarna inapoi in oala, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, optional chimenul macinat, se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.


Se poate servi cu smantana, crutoane si hrean ras pus pentru iarna.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

03.11.2018, 19:58

dantes 1

20.01.2019, 07:49

Ina 1

20.01.2019, 15:45

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Supa turceasca de linte rosie