Supa crema de sfecla rosie si cartof

de RuxyRux in Supe, 16 Mai 2013 | 2262 vizualizari

 

Ador supele crema si le prepar in diverse variante...si aceasta e una dintre preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari de sfecla
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov potrivit
  • 2 fire de usturoi verde numai partea alba
  • 100 gr unt
  • chimen 1/4 lingurita
  • turmeric un praf
  • smantana( pentru servit)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie si cartof:

Sfecla se da pe razatoare si ceapa de asemenea. Se freaca legumele cu o lingurita rasa de sare si se storc putin sa iasa zeama, asftel ca le vom inabusi si nu cali..


Punem in oala untul( jumatate din cantitate 50 gr) si in el vom adauga ceapa si sfecla. Le tinem pe foc mic amestecand in jur de 3 sau 4 minute.


Adaugam si morcovul ras, si cartoful ras, mai lasam doua minute amestecand usor apoi punem apa in jur de 1 l. Lasam sa fiarba 15 minute. Stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit. Eu am facut supa in vasul Zepter.


Luam de pe foc adaugam si restul de unt si punem totul la blender. Eu am folosit cel cu picior.


La sfarsit vom adauga turmericul si chimenul si desigur sarea dupa gust.


Daca ne place mai acrisoara, servim cu smantana.


Decoram cu patrunjel si servim cu placere...e delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca sunteti la dieta si aveti interzis la cartofi, inlocuiti-i cu dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie si cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Dya Daniela Andrei 1

17.05.2013, 22:59

Nemaipomenita culoarea!

Panacris 1

19.05.2013, 17:17

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de sfeclă roșie