Supa crema din sparanghel

de Panacris in Supe, 28 Mai 2022 | 4999 vizualizari

 

Eee, e de mult timp pe lista de preparat, probat și degustat! Am găsit sparanghel la ofertă, așa că l-am pus în coșul de cumpărături și apoi m-am pus la treabă! 😉 Dar noh, dacă am slugoaie multe prin bucătăria Zmeilor l-am scos la treabă pe Arthur, blender-ul meseriaș de la Zepter 😉 Da, vouă v-am descris rețeta clasică, cu gătitul legumelor separat, apoi blenduite. Oricum s-ar pregati supa e la fel de gustoasă, spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Sparanghel verde cca. 250 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată mare,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml,
  • Apă filtrată/plată cca. 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Parmesan feliat cca. 50 g,
  • Inflorescențe de sparanghel,
  • Frunze de coriandru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din sparanghel:

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,

După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină, împreună cu lichidul rămas de la fierbere.

Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.

P.S. În cazul meu m-am folosit de varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume