Supa de rosii si galuste cu parmezan

de mihaelar63 in Supe, 2 Oct 2014 | 2131 vizualizari

 

Am mai facut eu supa de rosii cu galuste de gris , este preferata mea . Dar in galuste si branza , nu . Ii multumesc Simonei de la care m-am inspirat :http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-de-brinza-48476.html.Folosirea busuiocului si nucsoarei face diferenta de clasica supa de rosiii .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 500 ml suc proaspat de rosii [ sau bulion]
  • tulpini de patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 varf cutit nucsoara pudra
  • pt galuste :
  • 4 oua ,
  • 150 gr gris de grau ,
  • 100 gr parmezan pudra ,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii si galuste cu parmezan:

Legumele se curata, se spala si se toaca/ feliaza dupa preferinata .


Puneti la fiert in 3 l apa morcovul, telina, ceapa, foile de dafin, piperul, coditele de patrunjel si sarea .


Dupa 15-20 minute incercati daca morcovul este fiert .


Adaugati sucul proaspat de rosii. Condimentati cu nucsoara .


Bateti spuma ouale cu ajutorul mixerului. Sarati si incorporati pe turatia minima grisul si parmezanul.


Reduceti flacara aragazului , zeama sa nu fie clocotinda ca galustele introduse sa nu se sfarme .


Cu ajutorul unei linguri formati galuste pe care le introduceti in zeama .


Lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati 1 pahar cu apa rece, puneti capac si opriti focul (astfel galustele se vor infoia frumos)


Decorati cu frunzulite de busuioc verde .

 

TIPS-URI

1

De la mama si bunica stiu ca la prepararea galustelor trebuie sa introduci intai lingura in apa . Operatia se repeta la fiecare galusca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si galuste cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Constelatialeu 1

02.10.2014, 18:03

Mai bine-mi dai mie parmezanul...

MOKUSKA 1

03.10.2014, 09:01

babi5 1

12.10.2014, 16:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume si rosii cu taitei