Supa crema din zarzavaturi

de Panacris in Supe, 16 Noi 2016 | 1241 vizualizari

 

O supă, ce am consumat-o timp de două săptămâni. Nu credeam că e așa de gustosă, dar când nu prea ai voie să mănânci nimic, cred că și pietrele au gust ;) Glumesc, desigur. E o supă cremă tare bună și sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Partea cu pozele, la fel de săracă, ca și precedenta rețetă, nu prea îmi ardea, totul mi se părea așa de banal ;) 
Explicatia DEX: ZARZAVÁT, zarzavaturi, s. n. Plante comestibile, cultivate în grădini, de la care se consumă mai ales frunzele și rădăcinile; verdețuri. – Din tc., bg.zarzevat.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 1 bucată mare morcov
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină  
  • ½ bucată păstârnac rădăcină
  • 1 felie telină rădăcină
  • 2 lg ulei de măsline
  • 1 lg sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din zarzavaturi:

Zarzavaturile se curăță, apoi se taie grosier și se pun la fiert în cca. 2000 ml apă rece, cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se asezonează de sare și piper, se adaugă uleiul și se mixează, până se obține o cremă omogenă.


Supa cremă se servește cu crutoane sau felii de pâine prăjită, unse cu ulei de măsline și frecate cu usturoi.



Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din zarzavaturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

17.11.2016, 14:03

O iubesc! E super delicioasa, mai ales acum, cand toate zarzavaturile sunt cat se poate de proaspete!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:29

Rahela Velicu 1

20.11.2016, 20:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Miyeokguk - Supa coreeana de alge