Supa crema rece de castraveti cu chefir

de RuxyRux in Supe, 4 Mai 2011 | 3554 vizualizari

 

Din cartea " Retete internationale pentru familia ta" primita de la Bucataras am ales sa fac aceasta supa delicioasa , o combinatie castraveti si iaurt...pe care o ador! Multumesc inca o data pentru carti...foarte frumoase!

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti mari
  • 500 gr chefir sau iaurt( cu putina grasime)
  • 2 fire de marar
  • 4 felii de paine de tara
  • 2 catei de usturoi
  • felii de lamaie
  • 2 linguri ulei extarvirgin de masline
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema rece de castraveti cu chefir:

Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare.


Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand restul peste crema.


Amestecati si dati la rece 1/2 ora.


Frecati feliile de paine de tara( de casa) cu usturoiul curatat si taiati-le cubulete sau fasii( cum doriti).


Prajiti-le doua minute in cuptorul incins.


Stropiti crutoanele cu uleiul de masline.


Ornati cu felii de lamaie si firul de marar.


Chefirul este o bautura originara din Caucaz cu gust placut acidulata si revigoranta obtinuta din lapte fermentat. Numele vine din turcescul " Kef" care inseamna bunastare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema rece de castraveti cu chefir" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

06.05.2011, 20:00

Multumesc Cristiana

Panacris 1

28.08.2012, 09:34

Interesanta supa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de zucchini