Supa cu carnati si cus-cus

de mirela0911 in Supe, 22 Noi 2020 | 3281 vizualizari

 

Vazusem nu demult pe FB un clip video scurt cu prepararea acestei supe, o supa ungureasca pe care mi-am propus sa o prepar si eu cat de curand. Mi-am cumparat ce nu aveam si am pregatit-o. Foarte buna a iesit, nici nu mi-a mai trebuit felul doi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 30 ml ulei
  • 200 g cus-cus
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt chimen macinat
  • sare, piper
  • 2 cartofi maricei
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 buc carnat (eu am pus 2 feluri de carnat)
  • 200 g smantana
  • 2.5 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu carnati si cus-cus:

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat, sarea si piperul proaspat macinat. Se amesteca totul bine.

Morcovul si patrunjelul se curata si se spala. Se taie in cubulete mici. Se pun in oala, peste celelalte ingrediente. Se toarna apa, se amesteca apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa fiarba timp de 40-45 de minute.

Cartofii se curata si se taie apoi in cubulete. Dupa cca 20 de minute se adauga si cartofii in oala si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Se verifica daca sunt fierte legumele. Se mai adauga sare daca este cazul.

Intre timp se feliaza carnatul si se pune la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Se amesteca si se intorc bucatile si pe cealalata parte. Cand sunt gata se dau deoparte.

Cand sunt fierte legumele se pun si feliile de carnati in supa. Se lasa 2-3 minute impreuna sa fiarba.

Intr-un bol se pune smantana. Se ia cu polonicul din supa si se pune peste smantana treptat, amestecand sa nu se adune.. Dupa ce s-a omogenizat smantana cu supa, se toarna in oala amestecand cu polonicul. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se trage deoparte oala.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii se pot pune deodata cu restul legumelor, eu uitasem de ei dar a fost ok si asa.

2

Se lasa supa sa se raceasca fara a fi acoperita oala, altfel se va ingrosa foarte tare de la cus-cus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu carnati si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu scoici