Supa cu legume de vara si rosii

de Panacris in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 2127 vizualizari

 

M-am îndrăgostit de ierburi și boia de la Delikat;) Știți că sunt mare, prietenă cu boiaua ;) și iacă cum am împrietenit, aromele legumelor de vară ;) "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" cu mare drag. Astăzi o a treia rețetă de post, că tot a început postul. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii de grădină 6 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Amestec de legume de vară congelate cca. 600 g (praz, morcov, patrunjel, fasole verde) cca. 500 g
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper ½ linguriță,
  • Amestec de ierburi și boia de la Delikat ½ plic,
  • Paste făinoase din grâu dur Cavatelli cca 300 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu legume de vara si rosii:

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de minute se adaugă legumele de vară, se mai completează cu apă, se asezonează cu amestecul de ierburi și mirodenii cu boia de la Delikat, lasându-se la fiert cca. 20 minute la foc mic, semiacoperit.

Între timp roșiile se crestează, și se pun pentru cca. 5 minute la fiert în apă sărată, clocotită. Apoi se scot în apă rece, se cojesc se mărunțesc și se adaugă la supă de legume, lăsîndu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu neacoperit împreună cu pastele Cavatelli. 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Supa se servește fierbinte sau rece, ca atare în zilele de post,

2

Și cu un adaos de smântână, după gustul fiecăruia, în zilele de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume de vara si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

03.08.2018, 12:20

Buna!

Ina 1

05.08.2018, 22:23

O supica e oricand binevenita!

Panacris 1

07.08.2018, 10:45

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post