Supa cu taitei de casa

de Tuxedo in Supe, 5 Apr 2013 | 12249 vizualizari

 

Ieri am facut o supica buuuuna de tot din rasol de vacuta si cu taitei de casa. Nu am mai facut taitei de multa vreme, cu toate ca se fac foarte usor! Si pentru ca noi nu lasam carnita in supa am scos-o si am facut din ea niste linguinii cu sos si carne.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de rasol vaca (500 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • cateva linguri ulei
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • Taitei:
  • 1 ou intreg
  • faina cat cuprinde (5 – 6 linguri)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taitei de casa:



  • Spalam bine carnea in apa rece si o punem la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele spalate si curatate (intregi).

  • Le fierbem cu un praf de sare si cateva linguri de ulei (in functie de cat de grasa e carnea, adaugam ulei mai mult sau mai putin).



Taitei:




  • Intr-un castron batem oul cu praful de sare apoi adaugam faina treptat. Coca trebuie sa fie maleabila si sa nu se mai lipeasca de mana (in nici un caz nu trebuie sa fie tare!) La un ou intra aprox. 5-6 linguri de faina.

  • Intindem foaia cu un facalet cat de subtire putem, apoi o pudram cu faina. O taiem pe lung in doua (sau patru) si o suprapunem apoi taiem taitei cu un cutit ascutit (cum taiem painea) si ii rasfiram pe blat ca sa se usuce putin.

  • Cand legumele si carnea s-au fiert, le scoatem din supa, supa o strecuram, apoi o punem inapoi in oala si adaugam taiteii. Lasam la fiert pana se fragesesc.

  • La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim!


E buna tare!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

12.05.2014, 10:34

iri_iri 1

07.04.2015, 14:52

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:24

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa cu rosii si fidea