Supa cu varza de Bruxelles

de Anamaria Cook in Supe, 11 Feb 2014 | 781 vizualizari

 

Stiu ce veti spune...yuuk varza de bruxelles, este amara... dar cred ca putini stiu ca aceasta micuta legume are multe beneficii asupra organismului nostru. S-a descoperit ca sulforafanul ajuta la detoxifierea organismului si ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea substantelor cancerigene mult mai repede.

 

INGREDIENTE

  • cam 20 verze de bruxelles
  • o conserva rosii in bulion sau 4-5 rosii potrivite
  • 2-3 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles:

Curatati verzele de frunzele exterioare si crestati cotoarele apoi fierbeti-le intr-un litru de apa cu o lingura de sare. Stiu ca este multa sare dar aceasta ajula la eliminarea gustului amar al verzei. Opariti-le circa 3 minute, aveti grija insa sa nu le fierbeti mai mult. Scurgeti-le intr-o sita si dati-le sub un jet de apa rece.

Intr-un vas termorezistent adaugati ceapa taiata pe jumatate, cateii de usturoi, ardeiul gras (puneti ardeiul gras intreg, eu am avut doar congelat, taiat fasii) si frunza de dafin. Stropiti cu uleiul de masline, potriviti de sare si piper si puneti in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Apoi adaugati varza de bruxelles si dati la cuptor pentru inca 5 minute.

Caliti rosiile cu un catel de usturoi crud in putin ulei de masline, cam 2-3 minute, apoi adaugati varza de taiata pe jumatate. Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic. Serviti calda.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa cu varza de Bruxelles-0
Supa cu varza de Bruxelles-1
Supa cu varza de Bruxelles-2
Supa cu varza de Bruxelles-3
Supa cu varza de Bruxelles-4
Supa cu varza de Bruxelles-5
Supa cu varza de Bruxelles-6

COMENTARII (7)

Alina26

Alina26 1

11.02.2014, 17:10

n-am mancat niciodata!!!tre sa fie buna!!

_Alina_

_Alina_ 1

12.02.2014, 09:23

Pushaa

Pushaa 1

12.02.2014, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!