Supa cu varza de Bruxelles

de Anamaria Cook in Supe, 11 Feb 2014 | 1206 vizualizari

 

Stiu ce veti spune...yuuk varza de bruxelles, este amara... dar cred ca putini stiu ca aceasta micuta legume are multe beneficii asupra organismului nostru. S-a descoperit ca sulforafanul ajuta la detoxifierea organismului si ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea substantelor cancerigene mult mai repede.

 

INGREDIENTE

  • cam 20 verze de bruxelles
  • o conserva rosii in bulion sau 4-5 rosii potrivite
  • 2-3 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles:

Curatati verzele de frunzele exterioare si crestati cotoarele apoi fierbeti-le intr-un litru de apa cu o lingura de sare. Stiu ca este multa sare dar aceasta ajula la eliminarea gustului amar al verzei. Opariti-le circa 3 minute, aveti grija insa sa nu le fierbeti mai mult. Scurgeti-le intr-o sita si dati-le sub un jet de apa rece.


Intr-un vas termorezistent adaugati ceapa taiata pe jumatate, cateii de usturoi, ardeiul gras (puneti ardeiul gras intreg, eu am avut doar congelat, taiat fasii) si frunza de dafin. Stropiti cu uleiul de masline, potriviti de sare si piper si puneti in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Apoi adaugati varza de bruxelles si dati la cuptor pentru inca 5 minute.


Caliti rosiile cu un catel de usturoi crud in putin ulei de masline, cam 2-3 minute, apoi adaugati varza de taiata pe jumatate. Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic. Serviti calda.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Alina26 1

11.02.2014, 17:10

n-am mancat niciodata!!!tre sa fie buna!!

_Alina_ 1

12.02.2014, 09:23

Pushaa 1

12.02.2014, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de varza