Supă de bibilică

de Panacris in Supe, 25 Mar 2015 | 2113 vizualizari

 

Nu este complicat, dar foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea ;) Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83

 

INGREDIENTE

  • bibilică 1 bucată de cca. 1600 g,
  • ceapă galbenă 2 bucați,
  • morcovi 2 bucăți,
  • dovlecel 1 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • ardei kapia 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • apio adică tijă de țelină 1 felie 2-3 fire,
  • leurdă 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • amestec de piper alb, roșu, verde
  • coriandru 1 boabă,
  • tăiței de casă (http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html) cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de bibilică:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece.

Am folosit din nou vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul sau mai nou CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când începe fluiere. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit.

Tăițeii de casă se fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne.

Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de bibilică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supă de bibilică-0
Supă de bibilică-1
Supă de bibilică-2
Supă de bibilică-3
Supă de bibilică-4
Supă de bibilică-5
Supă de bibilică-6
Supă de bibilică-7
Supă de bibilică-8

COMENTARII (30)

Panacris

Panacris 1

27.03.2015, 12:43

Exact Miha

tarasmariana

tarasmariana 1

01.04.2015, 14:24

Sim0na

Sim0na 1

07.04.2015, 11:06

Vai ce pofta mi-ai facut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!