Supa de somon

de Oana in Supe, 4 Dec 2009 | 12268 vizualizari

 

Este o supa extrem de rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • 2 cartofi mari albi, cu coaja subtire
  • 400 g somon
  • 1 lingura unt
  • 1/2 l lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 l apa
  • sare
  • piper alb
  • marar uscat
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de somon:

Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in supa. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se fierbe supa cu capac 15 minute, pana se inmoaie cartofii. Atentie, sa nu se zdrobeasca!

Somonul se curata de piele si oase si se taie cuburi de 2 cm, apoi se adauga in supa si se mai fierbe 5 minute. La final se adauga laptele si se lasa pana se infierbanta supa, dar fara sa clocoteasca.

Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie si mararul proaspat tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Oana 1

05.12.2009, 23:20

Ce m-am bucurat azi cand au mancat baietii mei tot, tot castronelul, le-a placut mult! doar ca a trebuit sa le curat coaja de la cartofi

ionix 1

06.12.2009, 22:15

cartofii sunt cartofi noi??? nu mananc ciorbita de peste dar asta as manca-o...

Oana 1

06.12.2009, 22:36

Nu sunt noi, dar sunt din aia turcesti, din hipermarket, cu coaja f. subtire, zici ca sunt noi. Si nu se sfarama la fiert. Astia nu sunt buni la piure deloc....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu omleta