Supa de somon

de Oana in Supe, 4 Dec 2009 | 8055 vizualizari

 

Este o supa extrem de rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • 2 cartofi mari albi, cu coaja subtire
  • 400 g somon
  • 1 lingura unt
  • 1/2 l lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 l apa
  • sare
  • piper alb
  • marar uscat
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de somon:

Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in supa. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se fierbe supa cu capac 15 minute, pana se inmoaie cartofii. Atentie, sa nu se zdrobeasca!


Somonul se curata de piele si oase si se taie cuburi de 2 cm, apoi se adauga in supa si se mai fierbe 5 minute. La final se adauga laptele si se lasa pana se infierbanta supa, dar fara sa clocoteasca.


Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie si mararul proaspat tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Oana 1

05.12.2009, 23:20

Ce m-am bucurat azi cand au mancat baietii mei tot, tot castronelul, le-a placut mult! doar ca a trebuit sa le curat coaja de la cartofi

ionix 1

06.12.2009, 22:15

cartofii sunt cartofi noi??? nu mananc ciorbita de peste dar asta as manca-o...

Oana 1

06.12.2009, 22:36

Nu sunt noi, dar sunt din aia turcesti, din hipermarket, cu coaja f. subtire, zici ca sunt noi. Si nu se sfarama la fiert. Astia nu sunt buni la piure deloc....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Supa de varza