SUPA DE CARTOFI COPTI

de Roda in Supe, 15 Mai 2009 | 5275 vizualizari

SUPA DE CARTOFI COPTI

 

Ati mancat pana acum o supa de cartofi copti?Nu?E timpul!!!

 

INGREDIENTE

  • 800g.cartofi,
  • sare,
  • 1 litru supa de pui,
  • 1dl. frisca de gatit,
  • 1 lingurita piper proaspat macinat,
  • 1 lingura arpagic tocat;
  • Pentru ornat:
  • 1 lingurita boia de ardei,
  • 2-3 felii de bacon,taiat fasii;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUPA DE CARTOFI COPTI:

1.Se spala cartofii in coaja.Se pune un strat de sare intr-o tava,iar deasupra se aseaza cartofii.Se coc 50 de minute in cuptorul  preincalzit ,la 180*C,la inceput, apoi se reduce temperatura la 165*C.

2.Se scot cartofii  cand sunt patrunsi, se lasa putin sa se raceasca si se curata de coaja.Se turmixeaza impreuna cu supa de pui.Se toarna intr-o cratita,se adauga frisca de gatit si piperul, sarea , daca este nevoie, si arpagicul tocat.

3.La servire, se presara peste supa boia si  se pun fasii de bacon.Se acompaniaza cu crutoane simple sau crutoane unse cu ketch-up si putin sotate in ulei sau unt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CARTOFI COPTI" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa din gaina de casa