Supa de cartofi cu afumatura

de Sylvia in Supe, 4 Feb 2015 | 4618 vizualizari

 

Chiar daca pozele par mai pretentioase, pana la urma esenta este asta : o supa de cartofi cu sunca afumata, intr-o alta interpretare care ne arata asa cum imi place mie sa spun ca: " si un cartof viseaza sa ajunga cineva" . Diferenta sta numai in detalii, totul este mixat, sunt facute niste cipsuri de coppa italiana si am adaugat un biscuite facut din parmezan, chiar usor de realizat.

 

INGREDIENTE

  • cartofi sfarimiciosi albi
  • un morcov mic
  • o ceapa mica
  • 100 gr sunca afumata
  • putin rozmarin
  • sare
  • piper alb
  • fond de legume
  • 2 linguri ulei masline
  • smantana lichida 20-50 ml
  • sunca coppa 5-6 felii
  • parmezan ras
  • 2 ciuperci mici champignon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu afumatura:

  Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul)  si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline. Le lasam impreuna cu sunca taiata marunt la foc foarte mic pret de macar 5 minute, sa scoata din ele toata dulceata si se se patrunda bine, adaugam putina sare si piper alb, putin rozmarin si supa clocotita de legume peste ( in jur de  1 -1,5l ).

 Lasam sa  fiarba la foc mic timp de 30-45 minute, timp in care realizam cipsurile de coppa. Acestea se fac simplu punand cateva felii de coppa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra lor mai punem  un strat de hartie si inca o tava care sa le tine presate. Se dau la cuptor la 210 grade 5-8 minute : http://www.bucataras.ro/retete/cipsuri-de-sunca-coppa-54722.html   . Dupa aceea se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza reci.

   Biscuitele de parmezan il  facem tot la cuptor punand pe o hartie de copt un dreptungi de parmezan ras de forma biscuitelui pe care il dorim. Se pune la cuptor la 210 grade si se lasa foarte putin timp cat se topeste si se coloreaza parmezanul, se scoate se lasa la racit si se manipuleaza rece. 

  Dupa ce legumele au fiert bine se mixeaza supa, se mai adauga in functie de consistenta supa de legume si putina smantana, eu am pus doar 20 ml puteti sa mergeti pana la 50 ml, nu trebuie f multa pentru ca supa este deja foarte consistenta. se lasa sa mai dea un clocot si se incepe dresajul. 

  Intr-o farfurie adanca se pune in baza cateva cipsuri de coppa rupte grosier, 2-3 felii de ciuperci. Pe parginea farfuriei se aranjeaza biscuitele de parmezan si se pune peste el coppa, ciuperci, salvie sau alte frunzulite aromate. Se toarna apoi cu grija supa si  se adauga ulei cu ierburi aromate pentru aromatizare si aspect. 

  Sper ca am reusit sa va arat ce simplu este, sa va dau pofta sa testati reteta :) si sa va jucati cu alimentele ; sa le faceti sa devina "cineva" chiar daca la baza sunt niste simple legume .

Va doresc pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

04.02.2015, 23:24

SYlvia , pentru asa ceva sunt gata sa ma ,, convertesc'' la supe creme

Sylvia 1

05.02.2015, 11:31

Sa stiti fetelor ca daca ati gusta supele creme bine facute, aromate si onctuoase pe loc v-ati indragostii de ele sunt chiar bune si simplu de facut si constituie o masa delicioasa si rafinata astept teste si impresii

mirela0911 1

06.02.2015, 15:23

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu piept de pui