Supa de ceapa

de AnaDavid in Supe/Ciorbe, 12 Oct 2017 | 4138 vizualizari

 

Apreciata si cunoscuta, supa de ceapa are origine din Roma antică, dar este prezentă în multe bucatarii in lume. Cel mai cunoscuta este varianta franceza care se serveste cu felii de baguette si branza deasupra dupa ce a fost gratinata cateva minute la cuptor. Există variante în care ceapa este lasata timp de 5 minute în apă clocotită înainte sa fie prăjita cu unt sau unde se foloseste vin alb sau coniac,  dar un lucru este sigur, peste tot este obligatoriu supa de carne de vită și este gratinata cu crutoane de baghetă acoperite cu cașcaval și parmezan.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ceapă blondă
  • 100 de grame de unt
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri făină
  • 2 litri supa de vită
  • 1 baguette
  • 100 g parmezan
  • 100 de grame de brânză elvețiană
  • 50 ml de coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri.

Se prăjește cu ulei și unt timp de 15 minute, amestecând constant, deoarece ceapa nu trebuie sa se arda.

Se stinge cu coniac.

Se adauga făina și se amestecă timp de 2-3 minute.

Se adaugă supa de vita și se amestecă până incepe sa fierbe.

Se fierbe la foc mic, timp de 40-50 de minute, se pune sare și piper.

Tăiem pâinea și p prajim la cuptor sau pe plita.

Punem supa într-un castron rezistent la foc, punem peste supa painea prajita și acoperim cu parmezan si brânză elvețiană.

Gratinam în cuptor sau salamandra timp de 5 minute.

   Servim imediat.

TIPS-URI

1

Este bine să facem supa de vită cu cateva ore înainte ca să îl folosim pentru supa noastră. Se pune carnea de vită cu ceapă, morcov, telină și un amestec de plante aromatice (patrunjel, foi dafin, cimbru ,salvia) și se lasă să fiarbă incet. Aceasta supa va fi foarte concentrata, așa că putem să-l filtram și să-l punem în forme pentru cuburi de gheață și să le folosim de fiecare dată când avem nevoie de ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de ceapa frantuzeasca