Supa de chimen

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe, 21 Apr 2015 | 2499 vizualizari

 

Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie, branzeturile, iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acuma, dupa sarbatori, cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 morcovi
  • 1pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest ulei se calesc 2-3 min. Semintele de chimen dupa care se rastoarna in supa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se opreste focul.


Supa se serveste cu crutoane de paine. Pentru acestea, se taie painea cubulete mici. Se pun intr-o tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pana se rumenesc. Se adauga in supa, la servire.


Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

23.04.2015, 15:44

Panacris 1

23.04.2015, 16:03

Și eu o știam cu rântaș

dantes 1

26.04.2015, 11:56

Asa este buna si sanatoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Supa cu leurda si salata verde