Supa de crap cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Supe, 27 Iul 2015 | 2585 vizualizari

 

Cand sosesc dupa cate o scurta vacanta acasa primul preparat pregatit este o supa/ ciorba . Imi lipsesc cel mai mult . Pentru aceasata supa m-am inspirat de aici : http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/foto-supa-de-peste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati si lapti de crap 2 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva mica ciuperci feliate [300 gr]
  • 200 gr kaizer taiat cubulete
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri de orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura mustar englezesc
  • 1 lingurita condiment oglio , alio , peperoncini[ patrunjel, usturoi , ardei iute rosu ]
  • cozi de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de crap cu ciuperci si smantana:

  1. Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama .
  2. Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri .
  3. Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat cubulete . Cand incep sa devina crocante scoteti-le pe o farfurie separat .
  4. In uleiul amestecat cu unt ramas adugati imediat ceapa si morcovul . Lasati 1-2 minute pana cand ceapa devine usor sticloasa si adugati faina alba amestecand .Stingeti cu zeama strecurata de peste .
  5. Puneti in zeama care fierbe la foc potrivit orezul si condimentele uscate.Lasati la gatit 10 minute .
  6. Amestecati smantana cu mustar si diluati cu zeama fierbinte . Dregeti supa cu amestecul de smantana .
  7. La servit adugati in farfurie bucati de peste , ciuperci si kaizer prajit .
  8. Presarati pentru aspect codite de ceapa verde taiate marunt si patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Atentie la continutul de sare . De obicei kaizerul este sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de crap cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

28.07.2015, 11:51

Da ce are DIa ? Daca nu ti-as spune si nu ai vedea bucata de lapti sau peste nici nu ai sti

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:08

ce bine arata mihaela

mihaelar63 1

28.07.2015, 15:34

Multumesc Bya . Daca as avea un restaurant aceasta reteta as pune-o in meniu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supă de dovleac