Supa de curcan

de T I M E A in Supe, 4 Ian 2015 | 1405 vizualizari

 

O supa minunata si perfecta pentru zilele de sarbatoare sau pur si simplu pentru o duminica in familie. As putea zice ca mi-a placut chiar mai mult decat supa de pui.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de curcan
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 gulie
  • 1 pastarnac
  • 5 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper ( ideal piper boabe)
  • pentru un gust mai intens puteti folosi si un cub de legume, dar nu e necesar
  • taitei (eu am folosit patrate)
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ).

Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede. 

Adaugam boabele de piper si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora. 

Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele curatate, spalate si taiate in doua daca sunt foarte mari.

Mai completam cu apa fierbinte daca a scazut si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand sunt fierte atat legumele cat si carnea, scoatem carnea si legumele pe o farfurie si strecuram supa.

Indepartam carnea de pe os cat este inca calda si o partea din ea o taiem bucatele si o adaugam in supa. ( cu cealalta parte eu am facut o salata)

La fel adaugam 2 morcovi taiati rondele (legumele fierte le-am folosit la salata).

Pastele le fierbem separat in apa cu sare si la final le adaugam in supa.

Servim supa calda cu patrunjel verde tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de curcan-0
Supa de curcan-1
Supa de curcan-2
Supa de curcan-3

COMENTARII (28)

T I M E A

T I M E A 1

04.01.2015, 22:41

ma bucur ca va place multumesc

MOKUSKA

MOKUSKA 1

05.01.2015, 09:07

anca_rm

anca_rm 1

06.01.2015, 11:46

ce-a mai buna supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!