Supa de curcan cu galuste de gris

de adasev12 in Supe, 10 Sep 2010 | 9909 vizualizari

 

eu gatesc des cu carne de curcan, asa ca am si oase...nu le arunc, mai las ceva carnita pe ele si fac supita...de data asta am facut de galuste, f usoara si repede de facut, dar si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • os cu carnita de curcan
  • 2 oua
  • gris cat e nevoie
  • telina, leustean
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mai mica
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galuste de gris:

se pune osul la fiert cu frunze de telina si leustean si ceapa. eu frunzele le leg cu ata, asa nu se imprastie prin supa si le pot scoate usor la final.se adauga putina sare, ca sa dea gust carnitii.


cand e aproape fiert osul se scot frunzele si ceapa din supa, la fel si osul pe o farfurie. se adauga morcovii taiati ffasii mai lungi.


se bate bine albusul de la oua apoi se adauga gris cat cuprinde, pt a se face o pasta consistenta, care se leaga bine, dar atentie sa nu fie nici prea invartosata, ca nu se vor fierbe galustele la mijloc raman crude. se adauga apoi galbenusurile si se amesteca bine.


turnati o ceasca de apa rece in supa, sa astampere fierberea, apoi se pun galustele in supa cu ajutorul unei lingurite, cate jumatate de lingurita,fiindca cresc la fierbere. daca vi se pare supa prea subtire puteti adauga o mana de taitei fini. lasati sa fiarba la foc domol sa nu se imprastie. adaugati o lg de vegeta. canea o descprindeti de pe os toata cu cun cutit eventual si o turnati peste supa. amestecati usor pe timpul fierberii galustelor.


patrunjelul il adaugati sau imediat dupa ce luati de pe foc sau in farfurie direct cand serviti ( eu am optat pt a doua varianta, e aspectuos).


pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

lia maria 1

10.09.2010, 16:47

ce buna e supica ta

Teo 1

10.09.2010, 22:47

uite, o gospodina care stie '' din nimic '' sa faca ceva gustos ! bravo !

Corinuta 1

11.09.2010, 20:48

cu galuste, vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli (cu mustar)