Supa crema de linte cu ardei copti

de Rocsi in Supe, 15 Mar 2020 | 3855 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand pregatesc supa crema. Am fugit de ea, pentru ca eu am mai gustat diferite combinatii, dar nu m-au incantat deloc, in mod special nu ma incanta consistenta lor. Acum, fiind si post, aveam linte, ai mei cica sa le fac o supa crema. Am fost putin sceptica la inceput, dar am zis hai, sa vedem. Am pregatit eu supa, am facut si niste crutoane si cand au inceput sa guste, am vazut ca le place, imediat si-au pus cate o portie sa manance. M-am bucurat si cu siguranta o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 500 gr linte rosie
  • 3-4 ardei kapia copti
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura amestec de legume ardelenesc
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • crutoane pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte cu ardei copti:

Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana legumele sunt patrunse. Lintea o spalati in 2-3 ape. Cand legumele sunt fierte, adaugati lintea. Adaugati sucul de rosii, condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuiocul uscat si amestecul de legume. Amestecati din cand in cand si lasati pe foc pana este patrunsa si lintea. Cand totul este fiert, trageti cratita deoparte, scurgeti din lichid intr-un vas (scurgeti mai mult, pentru ca, daca mai este nevoie, mai adaugati apoi). Luati un mixer vertical si pasati bine. Ardeii kapia, ii curatati de coaja, cotor si seminte. Daca aveti la congelator sau la borcan, puteti folosi din acestia. Adaugati ardeii peste linte, dar si uleiul de masline. Mai pasati pentru ultima data cu mixerul vertical. Potriviti gustul cu sare, daca mai este nevoie. In functie de consistenta dorita, mai adaugati lichid sau nu. Taiati cuburi 2-3 felii de paine, le stropiti cu ulei de masline, putina sare si oregano. Le bagati in cuptorul incins, la 200 de grade, pana de rumensc usor. Se serveste supa crema cu crutoane si putin ulei de masline. Daca nu o doriti de post, puteti sa o serviti cu putina smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa vieneza de cartofi