Supa de curcan cu galusti

de Oana in Supe, 2 Mai 2009 | 6864 vizualizari

 

Galustile… marea problema a multor gospodine…daca nu ies din prima nu-i nici o tragedie, doar doua oua aruncate :)

Haideti sa va zic cum le fac eu, nu mi-au dat gres niciodata!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripi de curcan
  • 2 morcovi taiati rondele
  • o ceapa mai mare cubulete
  • un ardei gras cubulete
  • o jumatate de telina cubulete
  • 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele
        Galusti:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cateva picaturi de ulei
  • gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galusti:

Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele.


Pentru o oala mare de supa trebuie sa facem galusti din doua oua. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Albusurile se bat spuma. Apoi galbenusurile se pun peste albusuri si se amesteca in continuare(cu mixerul). Se pune apoi grisul in “ploaie” pana cand compozitia incepe sa capete consistenta unei smantani mai groase. Apoi oprim mixerul si mai adaugam cate putin gris amestecand cu furculita.


Compozitia trebuie sa ramana pufoasa! Galustile se pun in supa cand clocoteste, la foc mic, cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Se pune mai intai o galusca si daca nu se desface se pun si celelalte. Dupa ce am terminat de pus galustile punem o cana de apa rece-rece peste ele si acoperim oala cu un capac. Dupa ce clocoteste supa mai punem inca o data o cana de apa rece peste galusti. Cand galustile sunt fierte si oprim focul, punem patrunjel verde si lasam oala acoperita inca jumatate de ora.


Inca un secret: ingredientele pentru galusti trebuie sa fie la aceeasi temperatura, ori scoatem ouale din frigider sa ajunga la temperatura camerei, ori tinem grisul in frigider(cum fac eu).


Nu pare asa de complicat, sper sa va iasa din prima!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

alinutzika 1

01.08.2011, 00:30

buna tare supica ta...

Oana 1

01.08.2011, 14:29

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu iaurt