Supa de curcan cu galusti

de Oana in Supe, 2 Mai 2009 | 9791 vizualizari

 

Galustile… marea problema a multor gospodine…daca nu ies din prima nu-i nici o tragedie, doar doua oua aruncate :)

Haideti sa va zic cum le fac eu, nu mi-au dat gres niciodata!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripi de curcan
  • 2 morcovi taiati rondele
  • o ceapa mai mare cubulete
  • un ardei gras cubulete
  • o jumatate de telina cubulete
  • 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele
        Galusti:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cateva picaturi de ulei
  • gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galusti:

Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele.

Pentru o oala mare de supa trebuie sa facem galusti din doua oua. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Albusurile se bat spuma. Apoi galbenusurile se pun peste albusuri si se amesteca in continuare(cu mixerul). Se pune apoi grisul in “ploaie” pana cand compozitia incepe sa capete consistenta unei smantani mai groase. Apoi oprim mixerul si mai adaugam cate putin gris amestecand cu furculita.

Compozitia trebuie sa ramana pufoasa! Galustile se pun in supa cand clocoteste, la foc mic, cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Se pune mai intai o galusca si daca nu se desface se pun si celelalte. Dupa ce am terminat de pus galustile punem o cana de apa rece-rece peste ele si acoperim oala cu un capac. Dupa ce clocoteste supa mai punem inca o data o cana de apa rece peste galusti. Cand galustile sunt fierte si oprim focul, punem patrunjel verde si lasam oala acoperita inca jumatate de ora.

Inca un secret: ingredientele pentru galusti trebuie sa fie la aceeasi temperatura, ori scoatem ouale din frigider sa ajunga la temperatura camerei, ori tinem grisul in frigider(cum fac eu).

Nu pare asa de complicat, sper sa va iasa din prima!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galusti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi