Supa de rata

de babi5 in Supe, 14 Dec 2013 | 1115 vizualizari

 

O supa buna!Pe frigul asta sa fie cit mai fierbinte!

 

INGREDIENTE

  • 1 rata (cca1,5 kg)
  • 3 morcovi mai maricei
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1ceapa mai mare
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • secretul gustului
  • citeva tije telina
  • 250 gr paste alfabet (eu am folosit arnos )
  • citeva boabe de piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rata:

Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul .


Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.


Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa, potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic.


Cind este aproape spre terminare am adaugat catelul de usturoi ,ardeiul galben si tijele de telina.


Cind carnea este bine fiarta se strecoara supa, mai adaugam putina vegeta ,completam cu apa fierbinte.


dam in clocot apoi adaugam pastele, lasam sa dea citeva clocote apoi oprim focul si lasam acoperita oala ca pastele sa-si mareasca volumul .. Supa este gata pentru a fi servita


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Asezonam cu patrunjel verde

2

Rasolul de rata poate fi servit cu sos de rosii,visine ,marar, usturoi si cu cartofi natur linga

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

babi5 1

16.12.2013, 06:00

Multumesc draga mea

kukibella 1

16.12.2013, 12:32

babi5 1

16.12.2013, 13:53

PupaBabi pe kukibella si multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)