Supa de curcan cu taietei de casa

de Oana in Supe, 4 Dec 2011 | 4170 vizualizari

 

Pentru ca am achizitionat de curand masina de facut taietei, este o placere sa-i fac! Ies minunati, buni si frumosi foc!

 

INGREDIENTE

  • pentru taietei:
  • un ou
  • 100 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • pentru supa:
  • maruntaie de curcan de curte
  • morcov
  • telina
  • albitura
  • ardei gras
  • ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Se fierbe mai intai carnea de curcan, prima apa se arunca si apoi se fierbe pana se inmoaie. Legumele se curata, se spala, se taie dupa plac si se pun in oala cu supa. Pana fierb legumele preparam taieteii. Oul se bate bine cu sare si se adauga faina, amestecand cu mana pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se presara cata putina faina din cand in cand. Se monteaza masina de taietei pe masa. Aluatul se imparte in doua, sa-l manevram mai usor. Se seteaza mai intai rola pentru foaia de aluat. De la 1-gros la 9-subtire. Eu las mai intai pe la 4. Aluatul il presez prin rola de 2-3 ori, pana se obtine o foaie dreapta. Apoi setez la 8-9 si va iesi o foaie subtire si frumoasa. Foaia se face foarte lunga, asa ca o tai in 2-3 bucati. Apoi se introduce foaia in rola de taietei, eu am facut din cei subtiri. Se presara putina faina peste ei, sa nu se lipeasca. Se adauga apoi taieteii in supa si se fierb 5 minute. La final se presara patrunjel verde.

TIPS-URI

1

In lipsa masinii de taietei, aluatul se intinde bine cu sucitorul intr-o foaie subtire, se presara cu faina si se ruleaza. Apoi se taie sulul de aluat cu un cutit ascutit, subtire de tot, ca si cum tai un morcov rondele subtiri :) Se presara faina peste taietei si se rasfira cu mana.

2

Taieteii se pot lasa la uscat pe o coala de hartie sau se pot pune proaspeti in supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:13

bun

mihaelar63 1

05.12.2011, 12:56

Ce poate fi mai bun pe vremea asta

mena29 1

06.12.2011, 12:11

Supa cu taitei este super buna iar cand mai e facuta si cu taitei de casa...ne punem repede la masa si

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste