Supa de curcan cu taietei de casa

de Oana in Supe, 3 Mai 2009 | 9294 vizualizari

 

Supa iese excelenta cu o pasare de tara, gaina, curcan, gasca. Eu am avut un curcan de tara si supica a iesit extraordinar de buna. Neaparat trebuie cu taietei de casa! Mai intai faceti taietii. Nu e greu!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan (aripi, spate, pipota)
  • 2 morcovi taiati rondele
  • o ceapa mai mare cubulete
  • un ardei gras cubulete
  • o jumatate de telina cubulete
  • 2 cartofi taiati cuburi mai maricele
  • patrunjel verde
        Taietei de casa:
  • un ou
  • sare
  • faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca.


Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet se intinde o foaie foarte subtire. Se presara putina faina pe ea si apoi se ruleza, ca o clatita. Cu un cutit ascutit si dat putin prin faina se taie taietii destul de subtirei, cam 0,5 cm pentru ca ei se vor umfla la fiert. Apoi se “aerisesc” putin cu degetele si se lasa sa se odihneasca putin printre faina, sa nu se lipeasca.


Bun. Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele, fiecare ce prefera. Eu am pus 2 morcovi taiati rondele, o ceapa mai mare cubulete, un ardei gras cubulete, o jumatate de telina cubulete si 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele. Cand legumele au fiert se pune sare si apoi se adauga o mana-doua de taietei si se lasa la fiert pana se ridica toti la suprafata. Dupa ce se stinge focul se pune patrunjel verde din belsug.


Taieteii ramasi se pot pune la uscat pe un servet de bucatarie si tinuti la loc racoros si folositi la alta ciorba sau supa.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Alexandra Elena 1

10.11.2012, 13:44

numai buna pentru pranz

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:48

arata grozav

babi5 1

14.12.2014, 20:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen - Komenymag leves