Supa de dovleac si mere

de Kadia80 in Supe, 24 Noi 2011 | 4278 vizualizari

 

este o supa de toamna cu un gust dulce-acrisor si cu o aroma foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • 300g dovleac
  • 100g mere
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 cub de supa de vita
  • sare, piper
  • smantana, cimbru pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac si mere:

Se curata de coaja dovleacul si merele, se taie in bucatele si se pun la fiert in apa, apoi se scurg de apa si se zdrobesc fie cu furculita, fie in robot.

Intr-o lingura de ulei de masline se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga 1 catel de usturoi feliat, un ardei taiat cubulete, un cub de supa de vita, sare, piper si un pahar mic de apa. Se amesteca treptat pasta de dovleac-mere si se mai lasa la fiert cam 5-10 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

se poate servi cu o lingura de smantana, decorata cu cateva frunzulite de cimbru

2

daca se doreste o supa mai subtire apa de la dovleac poate fi pastrata si adaugata peste legumele calite

3

daca se doreste o supa crema, se pot amesteca legumele prajite cu dovleacul si merele in blender

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

26.11.2011, 14:58

Bine ai venit in randul bucatarasilor !
Supica e minunata imi place

Cris2711 1

26.11.2011, 15:00

bun venit

Kadia80 1

26.11.2011, 18:35

multumesc! Imi place tare mult aici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de dovleac