Supa de dovleac si mere

de Kadia80 in Supe, 24 Noi 2011 | 2017 vizualizari

 

este o supa de toamna cu un gust dulce-acrisor si cu o aroma foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • 300g dovleac
  • 100g mere
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 cub de supa de vita
  • sare, piper
  • smantana, cimbru pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac si mere:

Se curata de coaja dovleacul si merele, se taie in bucatele si se pun la fiert in apa, apoi se scurg de apa si se zdrobesc fie cu furculita, fie in robot.


Intr-o lingura de ulei de masline se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga 1 catel de usturoi feliat, un ardei taiat cubulete, un cub de supa de vita, sare, piper si un pahar mic de apa. Se amesteca treptat pasta de dovleac-mere si se mai lasa la fiert cam 5-10 minute la foc mic.

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu o lingura de smantana, decorata cu cateva frunzulite de cimbru

2

daca se doreste o supa mai subtire apa de la dovleac poate fi pastrata si adaugata peste legumele calite

3

daca se doreste o supa crema, se pot amesteca legumele prajite cu dovleacul si merele in blender

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lia maria 1

26.11.2011, 14:58

Bine ai venit in randul bucatarasilor !
Supica e minunata imi place

Cris2711 1

26.11.2011, 15:00

bun venit

Kadia80 1

26.11.2011, 18:35

multumesc! Imi place tare mult aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu ghimbir