Supa de dovleac si mere

de Kadia80 in Supe, 24 Noi 2011 | 1873 vizualizari

 

este o supa de toamna cu un gust dulce-acrisor si cu o aroma foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • 300g dovleac
  • 100g mere
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 cub de supa de vita
  • sare, piper
  • smantana, cimbru pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac si mere:

Se curata de coaja dovleacul si merele, se taie in bucatele si se pun la fiert in apa, apoi se scurg de apa si se zdrobesc fie cu furculita, fie in robot.

Intr-o lingura de ulei de masline se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga 1 catel de usturoi feliat, un ardei taiat cubulete, un cub de supa de vita, sare, piper si un pahar mic de apa. Se amesteca treptat pasta de dovleac-mere si se mai lasa la fiert cam 5-10 minute la foc mic.

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu o lingura de smantana, decorata cu cateva frunzulite de cimbru

2

daca se doreste o supa mai subtire apa de la dovleac poate fi pastrata si adaugata peste legumele calite

3

daca se doreste o supa crema, se pot amesteca legumele prajite cu dovleacul si merele in blender

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

26.11.2011, 14:58

Bine ai venit in randul bucatarasilor !
Supica e minunata imi place

Cris2711 1

26.11.2011, 15:00

bun venit

Kadia80 1

26.11.2011, 18:35

multumesc! Imi place tare mult aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!