Supă de dovlecel

de articook in Supe, 12 Iun 2010 | 4158 vizualizari

 

Supa de dovlecel este una din preferatele mele. Sigur ai o reteta de supa de dovlecel pe care ai mai gatit-o, dar aceasta este putin diferita, e de origine mexicana deci e mai iute.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mica alba, taiata marunt
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • 2 dovlecei mici, razuiti marunt
  • 1 ardei iute
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • 1 cana smantana lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de dovlecel:

Puneti uleiul si untul in vasul in care veti gati supa, la foc mic. Cand s-a topit untul, adaugati ceapa, lasati aproximativ 3 min. pana cand ceapa devine transparenta. Dupa care puneti si dovlecelul iar dupa 2 min. adaugati ardeiul iute, taiat marunt si piperul. Amestecati din cand in cand.

Adaugati apa, de 3, 4 ori cantitatea de dovlecel. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10, 15 min. dupa ce ati luat vasul de pe foc, condimentati cu sare si adaugati smantana. Pofta Buna!



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

articook 1

12.06.2010, 15:44

Normal ca se poate, pt. ca dovlecelul e foarte bun si individual deci poti renunta la unt si foloseste la inceput doar 1 lingura de ulei, iar smantana pune-o pe masa cand servesti supa pentru a se servi doar cine prefera si smantana.

nadina73 1

13.06.2010, 15:56

sincer nu am mancat dar am trecut-o la favo sa o incver intr-o buna zi 5 furcu

Laly 1

17.06.2010, 23:52

Buna supita mai ales rece.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen cu crutoane