Supa de fasole , mazare verde si smantana

de mihaelar63 in Supe, 1 Noi 2016 | 6286 vizualizari

 

 Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ . Nici meniul propus cu ingredientele disponibile . Initial ma gandisem la o ciorba de vitel cu mazare . Ora mesei se apropia, vitelul nu era decongelat iar mazarea nu  era suficienta  . Asa ca  m-am reorientat cu ce aveam disponibil .In 30 minute am preparat o supica cu mazare verde ,, imbogatita '' cu fasole verde . In loc de vitel am folosit niste carnat afumat de casa . Rezultat : o supa grozava !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde congelata
  • 300 gr mazare verde congelata
  • 500 gr carnat de casa afumat
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar smantana grasa -25%
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura zaatar [ amestec cu cimbru , busuioc , oregano , susan , sumac ]
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole , mazare verde si smantana:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele .
  3. Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm.
  4. Se soteaza usor legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa .
  5. Prima data se pune ceapa , dupa1 minut morcovii si la urma gogosarul .
  6. Adaugati la prajire rondelele de carnati  .
  7. Dupa 2-3 minute se pune in oala 2 l apa fierbinte . Sarati .
  8. Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .
  9. Se fierb legumele 15-20 minute pana morcovul este patruns .
  10. Adugati mazarea si fasolea verde .Este necesar inca 5 minute de fierbere .
  11. Se condimenteaza cu zaatar si ardei iute feliat .
  12. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte din supa , se amesteca si se pune in oala . Amestecati usor .
  13. Opriti focul de sub oala .
  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati patrunjel verde tocat .
  16.    Pofta buna  !!!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti prepararea, caliti usor legumele in ulei .

2

Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .

3

Folositi o smanatana mai grasa daca doriti ca supa sa nu aiba cocolose .

4

Doriti sa fie mai light ?Reduceti cantitatea de smantana .

5

Carnatul este optional . Va fi delicioasa fara carne sau cu carnita de ce doriti : pui , peste , etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole , mazare verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:20

Dia iti trebuie o perfuzie cu ciorba ca sa-ti revii Asta citand un celebru Bucataras )))

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Catalina

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Dantes multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de fasole mung