Supa de fasole neagra

de Brindusa in Supe, 13 Iun 2011 | 8409 vizualizari

 

Azi am avut pofta de o mancare cu fasole boabe si mi-am adus aminte ca prin camara sta ratacita o punga cu fasole neagra, cumparata cu ceva vreme in urma. Am cautat o reteta pe internet si, in final, am combinat mai multe ca sa obtin ceva pe gustul meu. Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole neagra (sau 3 cutii mici, deja fierte)
  • 2 + 3 linguri ulei
  • 4 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita oregano uscat
  • chilli dupa gust
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole neagra:

Fierbe fasolea in apa cat sa o acopere (daca nu ai cumparat-o deja fiarta, la conserva). Scurge boabele si pastreaza apa in care au fiert.


Toaca 2 cepe si usturoiul.Incalzeste uleiul si pune in el coriandrul si chimionul. Prajeste-le putin. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste la foc mic, pana ce se inmoaie.


Acest amestec pune-l intr-o oala, impreuna cu 1/3 din boabele de fasole pasate si restul de fasole. Adauga din zeama in care a fiert fasolea, pana cand supa are consistenta pe care o doresti.


Adauga oregano, chili si sare. Fierbe 10 minute.


In acest timp soteaza cele 2 cepe ramase, tocate marunt, in cele 3 linguri de ulei


Serveste supa calda, cu putina ceapa prajita deasupra. Poti pune si putina ceapa verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:44

CU cioco ?

adry88 1

15.06.2011, 16:37

ionela2682 1

15.06.2011, 17:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu oregano, spanac, nuci si chili