Supa de fasole verde cu afumatura

de mihaelar63 in Supe, 19 Ian 2010 | 7239 vizualizari

 

la noi este regula : ,, nici o zi , fara supa !!! ''

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde [ congelata ]
  • 500gr. afumatura
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 3 catei usturoi
  • 1 pahar bulion
  • 200 ml. smantana
  • frunze de telina si patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole verde cu afumatura:

  1. osul afumat se opareste cu apa clocotita, prima apa se arunca .
  2. se pun intr-o oala afumatura cu 3 l apa , cand clocoteste se pune morcovul , ceapa ,rosia , ardeii , usturoiul taiate ,dupa dorinta .
  3. se lasa sa fiarba 30 min , se adauga si fasolea congelata  si se mai fierb impreuna 15 min.
  4. la sfarsitul fierberii se pun frunzele verzi si bulionul.
  5. daca doriti serviti si smantana , ardei iute si ceapa verde sau ceapa rosie .
  6. ptr. a nu face  supa prea ,, grea " [ deja era suficienta afumatura ] , am ,,suprimat " prajitul legumelor si ingroseala cu faina .

 

 

TIPS-URI

1

inlocuiti din cand in cand piperul din retete cu ardei iute verde .

2

cand congelati fasole verde ptr. iarna puneti langa ea un ardei curatat , o rosie si frunze de patrunjel si telina .

3

sare se mai pune la sfarsit , doar daca ,mai trebuie, s-ar putea ca sarea din afumatura sa fie suficienta .

4

bulionul se pune la sfarsit , daca -l pui la inceput legumele nu se vor fierbe cum trebuie , vor ramane prea tari .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

19.01.2010, 21:07

pot sa ma asez la masa?prea arata bine!

mihaelar63 1

19.01.2010, 21:17

esti bine venita , am ceapa rosie , e aici o zona vestita ptr. cultivarea ei , si ardei iuti marinati cu stafide , mici, mici ...[am sa postez reteta ].

Panacris 1

22.02.2017, 08:18

Chiar dacă în poză n-arată extraodinar, sunt sigură că e tare gustoasă

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa