Supa de fructe de mare

de Sylvia in Supe, 28 Iul 2011 | 14884 vizualizari

 

Asa cum v-am spus in repetate randuri in obiceiurile mele alimentare intra obligatoriu o masa macar de peste pe saptamana si o zi de fructe de mare, se poate realiza asta si fara costuri extraordinare alegand mereu produse proaspete si de sezon. In ziua de fructe de mare am facut supa de fructe de mare si scoici cu legume si cartofi in abus, va prezint acum supa de fructe de mare

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de de fructe de mare ( proaspete daca este cu putinta) eu am pus creveti intregi, scoici si inele de calamari.
  • o lingura de ulei de masline ( eu nu gatesc niciodata cu o cantitate mai mare de ulei si am ajuns la concluzia ca e mai mult decat suficient )
  • fond de peste ( eu am folosit pudra ),
  • 300 grame de rosii decojite si tocate marunt,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • optional taietei de orez ( eu am pus din cei mai lati ca asa vaeam ) ,
  • cateva legume: 10 cm de praz, o jumatate de ardei rosu, o jumatate de ceapa si un morcov
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fructe de mare:

Se toaca legumele marunt si se calesc pret de un minut in uleiul de masline. Se adauga apoi apa si fondul de peste, sare, piper proaspat maruntite si inelele de calamar. Dupa zece minute se adauga crevetii si usturoiul zdrobit si rosiile decojite maruntite . Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute si se adauga scoicile care sunt gata in 2-3 minute, de indata ce sunt toate deschise e semn ca sunt gata. Se adauga la final taieteii de orez preparati in prealabil conform instructiunilor de pe cutie, difera de la caz la caz. Se lasa sa dea un clocot scurt si se mai drege dupa gust cu sare si piper daca e cazul.

 Este o masa excelenta si completa, avem proteine si ologoelemente date de fructele de mare, vitamine de la legume si amidonuri aduse de taietei, fara a avea in final un numar mare de calorii. Se serveste cu verdeata proaspat maruntita, puteti opta intre coriandru, patrunjel si marar eu am pus patrunej verde . Va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sylvia 1

01.08.2011, 14:27

Horia ma bucur sa va ca sunt multi iubitori de fructe de mare.

adry88 1

05.08.2011, 12:13

Panacris 1

23.09.2019, 21:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste din gris