Supa de gaina

de Dya Daniela Andrei in Supe, 25 Iun 2014 | 4739 vizualizari

 

Am avut o gaina buna (nu prea batrana :)) ) pe care am folosit-o la prepararea unei supe si a unui rasol! Pentru supa am pastrat o parte din piept si aripioarele, iar pentru rasol pulpele si cealalta jumatate de piept! Sa va zic cat de bune au fost!?

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina (piept, aripioare, etc.)
  • 2 cuiburi de fidea
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • o bucata de telina
  • ardei gras verde/rosu
  • un dovlecel mic
  • o ceapa uscata
  • o rosie
  • patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina:

Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).

Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.

Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.

Intre timp, am tocat restul legumelor si le-am calit in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si legumele (am ales sa le tai in cuburi/felii), supa strecurata (pentru a inlatura eventualele resturi) si am sarat dupa gust. Dupa ce a dat in clocot am presarat fideaua si am continuat fierberea pentru inca 5 minute. La sfarsit am adaugat patrunjelul proaspat tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Fideaua se poate inlocui cu taietei de casa http://www.bucataras.ro/retete/taietei-de-casa-44950.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura racoroasa cu zmeura

ieri la 22:30

Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa

pe 24.07 la 19:17

TOP
utilizatori

mihaelar63

5802 puncte

mirela0911

3911 puncte

Rocsi

3310 puncte

 Adi

2700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cheesecake simplu
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura racoroasa cu zmeura

ieri la 22:30

Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa

pe 24.07 la 19:17

RETETA RECOMANDATA
Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200