Supa de gaina

de Dya Daniela Andrei in Supe, 25 Iun 2014 | 3382 vizualizari

 

Am avut o gaina buna (nu prea batrana :)) ) pe care am folosit-o la prepararea unei supe si a unui rasol! Pentru supa am pastrat o parte din piept si aripioarele, iar pentru rasol pulpele si cealalta jumatate de piept! Sa va zic cat de bune au fost!?

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina (piept, aripioare, etc.)
  • 2 cuiburi de fidea
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • o bucata de telina
  • ardei gras verde/rosu
  • un dovlecel mic
  • o ceapa uscata
  • o rosie
  • patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina:

Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).


Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.


Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.


Intre timp, am tocat restul legumelor si le-am calit in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si legumele (am ales sa le tai in cuburi/felii), supa strecurata (pentru a inlatura eventualele resturi) si am sarat dupa gust. Dupa ce a dat in clocot am presarat fideaua si am continuat fierberea pentru inca 5 minute. La sfarsit am adaugat patrunjelul proaspat tocat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Fideaua se poate inlocui cu taietei de casa http://www.bucataras.ro/retete/taietei-de-casa-44950.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

26.06.2014, 21:50

xana 1

28.06.2014, 11:18

Foarte buna!

Dya Daniela Andrei 1

28.06.2014, 13:47

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ramen