Supa de gaina cu galuste imperiale

de Corinuta in Supe, 8 Oct 2010 | 15002 vizualizari

 

Am primit o gaina mandra grasa de la tzara, nu foarte batrana, cu care am facut o supa si m-am gandit ca la asa o supica buna numai galustele lui Miha s-ar potrivi:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr supa:
  • 1 gaina de la tara
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura verdeata (leustean,patrunjel)
  • sare, piper boabe
  • Ptr galuste:
  • 3 oua
  • 50 g cascaval ras
  • 50 g faina
  • 50 g gris
  • sare, piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu galuste imperiale:

Gaina curatata, spalata si portionata se pune la fiert in 4 litri de apa impreuna cu zarzavatul curatat si legatura de verdeata, sare si cateva boabe de piper. Se fierbe cca o ora la foc potrivit. 

Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul, sare si piper. Se amesteca faina cu grisul si se toarna peste oua. Compozitia rezultata se pune intr-o tava (eu am pus in tava de tarta cu diam.26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 200 grade pentru cca un sfert de ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza cum dorim.

Dupa ce supa a fiert, se strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu galustele, se fierbe cca 5 minute, daca este cazul se mai condimenteza.

Se poate servi cu verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

anadeea 1

27.10.2010, 07:32

Foarte interesanta supita,trebuie incercata neaparata

jolygina 1

07.02.2012, 17:55

mirumar 1

02.02.2016, 18:58

buna, supa de galuste e preferata noastra. pana la 1 an am facut reteta de galuste fara albus... mi-a luat ceva pana sa gasesc o reteta buna pentru ca atunci cand faci galuste doar din galbenus, in general ies foarte tari.. cantitatile de aici m-au ajutat: retetebebelusi.ro/supa-de-galuste/

sa aveti o zi frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa Imperiala cu galuste