Supa de gasca cu galusti

de Oana in Supe, 2 Feb 2010 | 14478 vizualizari

 

O supa excelenta pentru zilele friguroase de iarna, mai ales daca vii de la o joaca in zapada, te unge pe suflet!

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de carne de gasca (am pus aripile, pipotica si ficatelul)
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • jumatate de telina
  • sare
  • patrunjel verde
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • gris
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gasca cu galusti:

Carnea de gasca se spala si se da intr-un clocot, se arunca spuma, se spala carnea si se pune la fiert in 3 l de apa. Eu am fiert cam 2 ore...ficatelul nu l-am pus la fiert de la inceput.

Intre timp se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele subtiri si celelalte legume cubulete.

Se adauga sare in supa si cand carnea este fiarta se pun legumele si ficatelul. Se lasa sa fiarba si se pregatesc galustile. Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu sare si se adauga apoi peste albusuri, amestecand cu mixerul la viteza mica. Se adauga grisul in ploaie (nu am masurat niciodata cat...depinde si cat de mari sunt ouale). Compozitia trebuie sa fie cremoasa, moale, ca si aluatul de clatite, putin mai gros. O sa inceapa sa se desprinda usor de marginile castronului si atunci nu mai puneti gris.

Se da focul mic la supa si se pun galustile cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Dupa ce le-ati pus pe toate se da focul putin mai mare si cand incepe sa clocoteasca se adauga o cana cu apa rece peste galusti. Atentie, apa se pune in mana si se stropesc galustile! Altfel se pot sfarama!

Se lasa sa fiarba pana galustile se umfla, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat fin. Se acopera oala cu capac si se lasa supa cel putin 15 minute sa se odihneasca. Intre timp se vor umfla galustile si mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gasca cu galusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Nicolae 1

03.02.2010, 07:55

Sylvia 1

03.02.2010, 11:11

Vai ce bunatate, vreau si eu imi place ce diversificat gatesti si cu ce carnuri sanatoase O sa retin si incerc reteta de galuscute ca imi place tare

Oana 1

03.02.2010, 16:23

Multumesc mult, Sylvia Nicolae, poftim la masa, mai avem galuscute

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sparanghel