Supa de gasca cu galusti

de Oana in Supe, 2 Feb 2010 | 8769 vizualizari

 

O supa excelenta pentru zilele friguroase de iarna, mai ales daca vii de la o joaca in zapada, te unge pe suflet!

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de carne de gasca (am pus aripile, pipotica si ficatelul)
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • jumatate de telina
  • sare
  • patrunjel verde
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • gris
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gasca cu galusti:

Carnea de gasca se spala si se da intr-un clocot, se arunca spuma, se spala carnea si se pune la fiert in 3 l de apa. Eu am fiert cam 2 ore...ficatelul nu l-am pus la fiert de la inceput.


Intre timp se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele subtiri si celelalte legume cubulete.


Se adauga sare in supa si cand carnea este fiarta se pun legumele si ficatelul. Se lasa sa fiarba si se pregatesc galustile. Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu sare si se adauga apoi peste albusuri, amestecand cu mixerul la viteza mica. Se adauga grisul in ploaie (nu am masurat niciodata cat...depinde si cat de mari sunt ouale). Compozitia trebuie sa fie cremoasa, moale, ca si aluatul de clatite, putin mai gros. O sa inceapa sa se desprinda usor de marginile castronului si atunci nu mai puneti gris.


Se da focul mic la supa si se pun galustile cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Dupa ce le-ati pus pe toate se da focul putin mai mare si cand incepe sa clocoteasca se adauga o cana cu apa rece peste galusti. Atentie, apa se pune in mana si se stropesc galustile! Altfel se pot sfarama!


Se lasa sa fiarba pana galustile se umfla, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat fin. Se acopera oala cu capac si se lasa supa cel putin 15 minute sa se odihneasca. Intre timp se vor umfla galustile si mai mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gasca cu galusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Nicolae 1

03.02.2010, 07:55

Sylvia 1

03.02.2010, 11:11

Vai ce bunatate, vreau si eu imi place ce diversificat gatesti si cu ce carnuri sanatoase O sa retin si incerc reteta de galuscute ca imi place tare

Oana 1

03.02.2010, 16:23

Multumesc mult, Sylvia Nicolae, poftim la masa, mai avem galuscute

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Supa cu spanac si salata verde