Supa de hribi (Грибная юшка)

de Ksenya in Mancaruri de post, 28 Mar 2014 | 2483 vizualizari

 

Aceasta reteta am adus-o din Bukovel cand am fost la ski,este o reteta traditionala ucraineasca.In toate restaurantele pana si pe partie se poate servi aceasta supa.
Este ideala pentru cei care tin post .

 

INGREDIENTE

  • 150 g hribi uscati sau 500 g hribi proaspeti sau congelati (eu am avut congelati)
  • 1 morcov
  • 1 pastrnac
  • o radacina de patrunjel
  • un varf de cutit piper
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 l supa de legume sau apa
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 100 g taitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de hribi (Грибная юшка):

Ceapa se toaca si se caleste cu uleiul adaugand un pic de sare,turnam putina apa (jumatate de cescuta) si lasam sa inabuse ,adaugam legumele date prin razatoare si iar inabusim la foc mic cca 10 min


Hribii ii spalam si tocam mai grosier,adaugam peste legumele inabusite,apoi adaugam si supa de legume /apa,lasam sa fiarba 15 min,dupa care adaugam taiteii,mai lasam 3-4 minute,stingem flacara si adaugam la sfarsit foia de dafin si piperul si potrivim de sare.Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Pentru ai da o savoare aparte se poate adauga si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de hribi (Грибная юшка)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ksenya 1

29.03.2014, 13:00

Panacris ,n-am facut cu champignion,dar se poate incerca pana la sezonul hribilor,desi am o banuiala ca gusltul va fi diferit .
Astept sa-mi zici cum ti-a iesit.

deyutzky 1

29.03.2014, 13:23

mmm ce bine arata!!

mihaelar63 1

25.04.2016, 17:33

Ce deliciu Eu acum o vad :"> Merge la favorite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete