Supa de legume cu bacon afumat

de Merisor in Supe, 18 Feb 2014 | 14294 vizualizari

 

Este o supa usor picanta si acrisoara, care se serveste cu bucati de bacon afumat.

 

INGREDIENTE

  • 1 radacina telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 gr bacon afumat
  • 200 gr rosii pentru ciorbe
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr paste cu ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu bacon afumat:

Mai intai curatam toate legumele si le spalam.


Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult.


Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta, intr-un bol.


Adaugam ceapa in uleiul de pe foc si o lasam pana devine translucida, apoi adaugam si restul legumelor si putina apa calda.


Le amestecam de cateva ori pe foc, dupa care adaugam apa fiarta, putina sare si acoperim vasul, lasandu-l sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute pana se patrund legumele.


Adaugam pastele fainoase si le lasam sa fiarba pana isi maresc volumul si se patrund, dupa care adaugam rosiile.


Tocam intre timp patrunjelul, amestecam galbenusul cu smantana si otetul, apoi dupa 6-7 minutr de fierbere a rosiilor, adaugam putina zeama de la supa in amestecul de ou si smantana, omogenizam si turnam amestecul in supa, amestecand bine totul.


Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul si ridicam vasul de pe foc.


Servim supa cu bacon afumat si fara paine.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Panacris 1

17.05.2014, 14:02

Ooo, ce bunătate de supă am ratat !

Ksenya 1

10.08.2015, 09:55

o trec pe lista pe saptamana asta!

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Galustele perfecte