Supa de legume cu taietei

de Sylvia in Supe, 9 Apr 2010 | 6957 vizualizari

 

Este o reteta data de bunica mea, o gospodina minunata care stie sa faca o mancare excelenta si” dintr-o mana de faina si cateva legume “. Mi-a iesit o supa super gustoasa si este foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 3-4  l avem nevoie de un morcov mare,
  • 2 cepe medii,
  • o bucata mica de telina,
  • un pastranac mic 
  • o radacina de patrunjel mica ( eu am pus 3 linguri de amesteca de zarzavat pentru iarna http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/  ca nu aveam proaspete)
  • o lingura de ulei, 
  • aproximativ 100 grame de taietei,
  • 100 ml de bulion,
  • 50 ml smantana,
  • o mana de patrujel verde tocat marunt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu taietei:

Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Eu am mai pus numai o lingurita de delikat de legume pentru ca am pus zarzavaturile sarate, daca puneti zarzavat proaspat puneti sare si delikat de legume dupa gust. Dupa 30 de minute scoatem ceapa si telina si facem cu blenderul si le punem inapoi ( se pot si pasira prin strecuratoare, eu am folosit blenderul ca mi se pare ca merge mai repede) .


Adaugam si taieteii si lasam sa fiarba cateva minute in functie de instructiuile de fierbere a taieteilor. Apoi adaugam bulionul si smantana si lasam sa dea un clocot si inchidem focul. Se mai drege cu condimente dupa gust si se adauga verdeata tocata marunt, este excelenta la gust si cred ca se poate face si de post fara smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taietei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

10.04.2010, 11:48

Este excelenta si fara calit fac si asa si intr-adevar pentru sanatate este mult mai bine.
Ma bucur ca v-a placut supa mea.

Corinuta 1

11.04.2010, 11:55

Sylvia, multumesc ptr reteta....

Sylvia 1

12.04.2010, 12:24

Corina ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de somon