Supa de legume cu taitei

de mirela0911 in Supe, 29 Sep 2019 | 5867 vizualizari

 

M-a bantuit mult supa Inei de la Paltinis. Am preparat-o si eu dupa ce am venit acasa de la Paltinis, dar nu prea a iesit ca cea a Inei. Azi am repetat-o din nou si pot sa spun ca a iesit foarte buna. Multumesc Ina pentru inspiratie. >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • 2 lg untura de curca (sau rata, ori gaina)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu/gogosar
  • sare dupa gust
  • 1 lg delikat de legume
  • taitei subtiri (de preferat de casa)
  • patrunjel verde
  • 1 frunza de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu taitei:

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati.

Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit. Se adauga morcovul si telina. Se lasa sa se caleasca usor apoi se toarna apa. Se lasa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa si pastarnacul. Se lasa la foc incet sa se fiarba legumele. Se adauga o lingurita de sare sa fiarba impreuna. 

Spre final se adauga ardeiul taiat marunt apoi ulterior taiteii. Se lasa la foc mic pana sunt fierte toate. Se mai adauga sare dupa gust si delikatul de legume. Se taie patrunjelul marunt si se pune in supa. Frunza de telina se pune intreaga. 

Se serveste calda cu ardei iute alaturi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara aceasta supa si cu bucati de carne.

2

Este de preferat a se folosi taitei de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.10.2019, 16:36

Pe mine num-a bantuit ca-mi fac mereu
Arata grozav , pap si de la tine :_*

Rocsi 1

04.10.2019, 20:36

Avem nevoie de supa calda de acum, ca au venit zilele reci peste noi!

Ancutsa 1

05.05.2020, 17:36

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves)