Supa de mazare cu pulpe de rata

de trifadalia in Supe, 18 Feb 2020 | 572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de pulpa rata
  • 2 bucati de morcov
  • 1 bucata ceapa alba
  • 1 bucata ceapa rosie
  • 1 bucata patrunjel ( radacina)
  • 1/2 bucata telina
  • 1/2 bucata gulie
  • 1 bucata conserva de mazare
  • Ingrediente pentru galuste
  • 1 ou
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 100 ml apa minerala rece
  • 4 linguri cu varf de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu pulpe de rata:

Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete.


Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si se marunteste carnea. Se pun din nou in oala alaturi de conserva de mazare .


Pentru galuste, spargem oul in care adaugam sarea apoi incepem sa il batem putin, se adauga apa minerala rece apoi se completeaza treptat cu faina pana devine un aluat cu o consistenta mai moale . Dupa omogenizarea compoztiei se lasa aluatul putin sa stea si se incepe ruperea lor cu lingura sau cu forma de galuste.

TIPS-URI

1

Pentru a obtine aluatul perfect adaugam faina treptat, incercand sa ajungem la o consistenta moale, care curge, dar sa nu fie nici foarte moale

2

In fuctie de marimea oului, este posibil de 1 lingura de faina in plus fata de cantitatea indicata

3

adaugarea fainii treptat este cea mai indicata varianta

4

cantitatea de faina este datorata si tipului de faina pe care il folositi

5

aluatul se lasa sa se odiheasca pentru 5-10 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu pulpe de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

19.02.2020, 19:51

Panacris 1

19.02.2020, 20:40

Asta era singură supă ce știam să o prepar când m-am măritat , mno, nu cu rață, ci cu pui! doar că am folosit mazăre proaspătă și una era fiartă, alta tare n-am mai făcut a doua oară! )) O să mai încerc!

trifadalia 1

20.02.2020, 08:08

Panacris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui cu legume

ieri la 23:35

Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

de oanapl 6

ieri la 22:01

Budinca de paine cu fructe

de Lau 9

ieri la 21:42

Croissante rapide

de Meea 4

ieri la 21:33

Bors dietetic cu cartofi

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Eintopf cu carne de vitel