Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos

de Brindusa in Supe, 23 Mar 2012 | 4226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de morcovi nu prea mari, curatati
  • 1 radacina de pastarnac curatata
  • 2 cepe curatate
  • 1 bucatica de telina, curatata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof curatat
  • 10 cm ghimbir, curatat
  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita chimion praf
  • 1 ardei mic rosu uscat (iute), sau dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 l apa
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata marunt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos:

Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.


Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de legume.


Adauga coriandrul, chimionul, ardeiul iute si sare. Blenduieste-le bine, dupa care amesteca inauntru si laptele de cocos.


Pune oala pe foc si mai da un clocot. Adauga patrunjelul si potriveste de sare.


Supa acesta se poate manca atat calda, cat si rece. Atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult, asa ca se mai poate adauga putina apa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Mutulica 1

25.03.2012, 06:43

Nu se poate fara lapte de cocos? Vreau sa incerc , dar as prefera un alt ingredient in locul laptelui de cocos .

Brindusa 1

25.03.2012, 10:51

@Mutulica: eu am vrut sa fie o supa vegetariana si de aceea l-am folosit (plus ca-mi place tare mult gustul). Dar se poate face supa si la sfarsit se pune smantana.
P.S. vrei sa incerci TU s-o faci? Parca vad ca tot pe Ina o sa cada gatitul

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 16:01

ffffffffff interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi