Supa de peste si fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 25 Noi 2010 | 8500 vizualizari

 

Am tot cautat retete de supa de fructe de mare si m-am oprit pana la urma la o reteta italieneasca pe care am modificat-o eu putin sa o adaptez gustului meu, vroiam sa testez ceva nou la acest capitol.

 

INGREDIENTE

  •  2 cartofi mari taiati cuburi, 
  • 1 ceapa tocata fin,
  • 1/2 de morcov ( eu l-am facut aschii cu un aparat ce il am pentru decorat ),
  • 1 mana de mazare verde,
  • 2-3 linguri de piure concentrat de rosii,
  • cativa calamari,
  • 200 grame de file de peste ( merlan am pus eu ),
  • cativa creveti (  eu am pus cruzi congelati ) ,
  • scoici cam 800 grame.
  •  In rest mai avem nevoie de 
  • 2 linguri ulei  de masline,
  • 2 catei usturoi,
  • 2 foi de dafin,  
  • 50 ml vin alb demisec,
  • putina pudra de ardei iuti uscati maruntiti,
  • coriandru si marar ( eu am pus verde congelat ) la final.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste si fructe de mare:

Intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata


Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand clocoteste adaugam piureul de rosii, cartofii si inelele de calamar decupate, sare, piper.


Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute . Dupa 5 minute de colociti incet adaugam mazarea, dafinul si crevetii care au un timp de fierbere de 5-8 minute nu mai mult in nici un caz, pentru a ramane fragezi.


Asa cum am incercat sa surprind in poza crevetii cruzi gri la culoare se coloreaza in roz pal si mai apoi intens deindata ce intra in contact cu apa clocotita , foarte interesant reactioneaza la caldura, la fel cu scoicile care aproape instant isi deschid carapacea. Dupa crevezi am adaugat usturoiul zdrobit si pudra de ardei iuti uscati maruntiti, e o pudra cu tot cu seminte care e foarte iute, trebuie testata in cantitati foarte mici la inceput . La 5 minute dupa adaugarea crevetilor am adaugat scoicile, cu grija sa incapa cat mai bine in vas si sa fie toate sub apa. Ele se fac in 2 minute, deindata ce sunt toate deschise operatiunea poate fi considerata incheiata. La sfarsit mai dregem cu condimente dupa gust, sare, piper si inchidem focul.


Dupa ce se ingaduie putin supa adaugam verdeata maruntita, aici puteti opta intre marar, coriandru si patrunjel, in functie de preferinte. Eu am pus coriandru si si marar si am pudrat cu putina boia si pudra de ghimbir direct in farfurie. A fost extraordinara, aromata, usor picanta, consistenta datorita cartofilor….o masa lejera dar totusi suficienta pentru ca eu nu am mai mancat altceva la pranz . Va servesc cu o portie virtuala si va invit sa testati reteta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

USA 1

10.02.2011, 17:44

wau, arata de revista!

ianculubita 1

08.03.2011, 08:53

Mmmm,ma topesc dupa fructele de mare,am si eu o reteta,da-i mai simpla si la fel de gustoasa;o voi pune ,dar azi,si maine nu.LA MULTI ANI!tuturor doamnelor si domnisoarelor!

adry88 1

22.05.2011, 18:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de unt si usturoi