Supa de praz gratinata

de Catalina L in Supe, 12 Noi 2016 | 1646 vizualizari

 

O adaptare cu praz a celebrei retete frantuzesti de supa de ceapa:)
Supa de ceapa este una din delicatetele pe care ni le ofera Franta. Simpla de facut din putine ingrediente, este un fel de mancare deosebit de savuros.
Originea prazului este în zona Mediteranei.
Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Prazul este simbolul național al Țării Galilor, fiind foarte renumit și în Oltenia :). (sursa: wikipedia)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/supa-de-praz-gratinata.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de praz
  • 1 cub Knorr de vita
  • 1 l de apa (sau 1 l de supa de vita)
  • 2 linguri faina
  • cimbru, dafin
  • 20 cl de vin alb piper,
  • sare
  • felii de pâine completa
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz gratinata:

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit.


Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze.


Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda.


Puneti piper, cimbru si foaia de dafin.


Acoperiti si fierbeti la foc potrivit timp de 25 minute.


Incalziti cuptorul la 200°C.


Varsati supa in castronele pentru cuptor, puneti felii de paine deasupra, presarati cascaval ras si dati la cuptor pana se topeste branza.


Inmoaie painea in supa in timp ce mananci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

12.11.2016, 22:16

Gherca Daniela 1

13.11.2016, 10:03

iri_iri 1

13.11.2016, 11:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa de ardei umpluti si smantana

ieri la 23:44

Tabouleh a la Panacris

ieri la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

ieri la 17:05

Nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl 7

ieri la 16:26

Melci cu unt reteta turceasca

de RuxyRux 9

pe 10.06 la 21:20

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ton si crema de branza
  • 06

    D

  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa de ardei umpluti si smantana

ieri la 23:44

Tabouleh a la Panacris

ieri la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

ieri la 17:05

Nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl 7

ieri la 16:26

Melci cu unt reteta turceasca

de RuxyRux 9

pe 10.06 la 21:20

RETETA RECOMANDATA
Supa de cocos