Supa de rosii cu bacon si galuste de gris

de mihaelar63 in Supe, 4 Noi 2018 | 637 vizualizari

 

,,Retete inspirate de toamna "
Supa de rosii cu galuste de gris este una din preferatele mele. O prepar periodic. De aceasta data randul i-a venit dupa ce am vazut ca si Mirela a preparat supica de rosiii  https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-pufoase-de-gris-88104.html. Eu am inlocuit puiul cu bacon prajit si am condimentat usor exotic cu nucsoara. Am mai folosit foaie de dafin si boabe de piper. Am ,,subliniat '' culoarea de rosu cu boia dulce de ardei . Boiaua si jambonul de casa au sosit prin intermediul unui prieten direct din Becescsaba -Ungaria. Dupa cum am spus, micile daruri culinare sosesc in mod neasteptat.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr jambon afumat -de casa
  • 3 cepe verzi
  • 2 morcovi mici
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper negru boabe
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 rosii mari -din gradina
  • 2 pahare bulion rosii -de casa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • nucsoara macinata
  • Pt galuste :2 oua +5 linguri cu varf de gris + sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu bacon si galuste de gris:


  1. Curatati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina.

  2. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea.

  3. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

  4. Jambonul se taie cubulete mici.

  5. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se blendeaza.

  6. In ulei incins prajiti cuburile de jambon pana devin usor crocante.

  7. Se scoate jambonul de la prajit cu ajutorul unei palete cu gauri.

  8. In grasimea ramasa se calesc usor toate legumele.

  9. Ceapa verde se pune mai tarziu pentru ca este pericol ca are foi mai subtiri si este pericol sa se arda.

  10. Cand legumele incep sa fie usor patrunse, puneti boiaua, rosiile blenduite amestecati si adaugati repede 2 l apa fierbinte. Sarati.

  11. Se pun la fiert in oala foaia de dafin si boabele de piper.

  12. Atentie !!! Boiaua prea prajita da un gust amar. Doar usor calita, da o culoare frumoasa mancarii.

  13. Spre sfarsitul fierberii cand legumele sunt patrunse, se adauga si bulionul de rosii.

  14. Preparati galustele de gris din timp.

  15. Ouale se sparg separat pe rand pentru verificarea prospetimii.

  16. Bateti bine ouale si adugati putina sare si grisul in ploaie .Sarati .

  17. Veti obtine o compozitie usor moale. Dupa 10 minute grisul se umfla si intareste compozitia.

  18. Galustele se pun in supa care clocoteste la foc mic cu ajutorul unei linguri.

  19. Pregatiti un mic bol sau o cana cu apa rece in care sa introduceti lingura de cate ori puneti cate o galusca in supa.

  20. La sfarsit dupa ce lasati sa fiarba 2-3 minute, turnati cana cu apa rece in oala, puneti capac si trageti oala de o parte.

  21. Condimentati la sfarsit cu nucsoara. Gustati si sarati daca mai este nevoie.

  22. La servire eu am decorat cu rondele de ceapa verde si am presarat deasupra cubuletele de bacon crocant.

  23. Puneti alaturi supei de rosii cu bacon si galuste, ceapa rosie si ardei iuti.


Pofta buna !!!!


 

TIPS-URI

1

Atentie !!! Boiaua prea prajita da un gust amar. Doar usor calita, da o culoare frumoasa mancarii.

2

Pentru usurarea prepararii si rapiditate, folositi robotul de bucatarie pentru maruntirea legumelor.

3

Ouale se sparg separat pe rand pentru verificarea prospetimii.

4

Pentru un gust usor exotic condimentati supa de rosii cu nucsoara macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu bacon si galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

05.11.2018, 00:06

Motane

mihaelar63 1

05.11.2018, 00:06

Ancutsa , multumesc de vizita

dantes 1

07.11.2018, 12:41

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu legume