Supa de rosii cu galuste de brinza

de simona72 in Supe, 7 Iul 2013 | 4975 vizualizari

 

Supa de rosii am mincat prima oara la Slanic, cind am fost la intilnirea bucatarasilor. Noi ardelenii nu le avem cu fineturile astea:)), o ciorba e cea mai buna....da sincer mi-a placut supa. Galustele de brinza le-am vazut la bucatarasa noastra Laura care face bunatati acum la vasul zepter si care m-au incintat. Am avut emotii cind am facut galustele pt ca mie nu-mi iasa, dar de data asta au iesit...se putea si mai bine...data viitoare cu siguranta vor fi perfecte:)

 

INGREDIENTE

  • pt supa:
  • 1 carcasa de pui(optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cutii rosii pasate
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat+frunzulite de busuioc proaspat pt decor
  • pt galuste:
  • 1 ou +1 albus
  • 1 praf de sare
  • 1 virf de bicarbonat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura faina de malai
  • 100 gr brinza brie
  • 100 gr gris
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste de brinza:

Am avut un pui la care i-am luat pieptul, pulpele si aripile. Am pus carcasa ramasa la fiert cu apa si a rezultat o supa de pui. Si cum doream sa fac supa de rosii atunci am facut-o pe supa de pui rezultata. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Nu se caleste mult,1-2 minute, se pune 1 polonic din supa de pui peste ceapa si usturoi si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga rosiile pisate, se lasa sa fiarba 5-10 minute, se pune peste supa de pui, se adauga dupa gust sare, piper, 2 foi de dafin si se lasa sa fiarba 20 minute. Se adauga la urma busuioc udcat(daca aveti folositi doar din cel proaspat).


Pt galuste:am amestecat putin reteta lui Laura cu ce stiam de la mama....am batut oul intreg cu un praf de sare, am adaugat 1 lingura ulei de masline,brinza brie data pe razatoare, le-am amestecat, am adugat si celalalt albus batut spuma cu un praf de sare, iar apoi am inceput sa pun grisul in ploaie amestecind usor in compozitie. Am pus si 1 lingura faina malai si un praf de bicarbonat(asta e un truc invatat de la mama), am amestecat usor compozitia de galuste, iar cu o lingura inmuiata in supa am luat din compozitie si am pus in supa. Am servit supa de rosii cu galuste si cu frunzulite de busuioc proaspat.Pofta buna!! Garantez ca este un deliciu chiar daca nu sunt un fan al supelor crema...

 

TIPS-URI

1

brinza brie se poate inlocui cu brinza de vaci(eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste de brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Geanina87 1

08.07.2013, 20:09

RuxyRux 1

26.08.2013, 22:47

O minunatie

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:24

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii