Supa de rosii cu gnochii de casa

de daniastefania in Supe, 22 Aug 2015 | 846 vizualizari

 

O supa racoritoare, simpla de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii mari
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri ricotta
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu gnochii de casa:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem, ii facem piure si ii lasam la racit. Cat timp se racesc cartofii, facem supa. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Rosiile spalate, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei si punem pe foc.


Adaugam ceapa si usturoiul si le calim la foc mic pana se inmoaie, cam 10 minute. Apoi adaugam rosiile si lasam sa mai fiarba 5 minute. Adaugam apoi pasta de tomate, zaharul si condimentam. Adaugam si 3 cani de apa si lasam sa mai fiarba 10 minute. In acest timp facem gnochi. Amestecam cartofii piure cu ricotta, ou, sare si piper dupa gust. Adaugam faina si framantam, dar nu foarte mult. Daca mai e nevoie de faina, mai puteti adauga putin. Impartim aluatul in doua si formam doua suluri, groase ca un trabuc. Cu un cutit ascutit taiem gnochi late de 1 cm.


Le punem la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei. Sunt fierte cand se ridica la suprafata. Le scoatem si le scurgem. Dupa ce a fiert supa, o blenduim. Apoi o punem din nou pe foc. Adaugam smantana si apoi gnochii. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul. Servim calda cu paine. E tare buna. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu gnochii de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Andra_Constantinescu 1

23.08.2015, 12:23

Buna!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de dovleac cu usturoi copt