Supa de salata verde cu oua si iaurt

de mihaelar63 in Supe, 29 Noi 2015 | 1785 vizualizari

 

 Una dintre preferatele noastre este supa de salata . Cum smantana a lipsit din dotarea frigiderului am folosit iaurtul.

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 4 oua
  • 100 gr slaninuta
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de salata verde cu oua si iaurt:


  1. Spalati si curatati legumele.

  2. Se toca cubulete ceapa, usturoiul morcovul si ardeiul. Slaninuta se increasta si se taie feliute subtiri.

  3. Legumele tocate si slaninuta se soteaza usor in ulei. Sarati.

  4. Adugati 2-3 l apa si puneti la fiert timp de 15 minute.

  5. Spargeti fiecare ou separat pentru a le verifica prospetimea.

  6. Adugati salata verde taiata fasii. Reduceti intensitatea fierberii

  7. Diluati iaurtul cu 200 ml zeama calda, amestecati si incorporati in restul supei.

  8. La sfarsit se pun ouale pe rand. Se pipareaza si se sareaza daca mai este nevoie.

  9. Imediat cum observati ca albusul oualor s-a inchegat opriti focul.

  10. Farmecul oualor este sa fie cu galbenusul cleios - moale.

  11. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Ouale se sparg fiecare separat pentru a le verifica prospetimea. Albusul trebuie sa fie clar iar galbenusul trebuie sa aiba culoare uniforma fara pete si sa-si pastreze forma rotunda [ sa nu se imprastie ].

2

Iaurtul sau smantana se dilueaza cu zeama calda din supa ce fierbe la foc domol. Se amesteca si se incorporeaza in supa. Astfel se supa va avea un aspect uniform - omogen. Daca ati procedat astfel si totusi s-au format puncte albicioase va sfatuiesc sa schimbati marca lactatului folosit !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata verde cu oua si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

reisnaor_2006 1

29.11.2015, 12:13

bunaaaaaaaaaaaaa

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:50

supa este minunata pe o vreme asa rece!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:26

Tare buna si cu iaurt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste cu unt