Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon

de mihaelar63 in Supe, 31 Ian 2016 | 880 vizualizari

 

 In acest sfarsit de ianuarie, tarhonul verde a jucat rolul principal in o gustoasa supa de mazare.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mix mazare + morcov [ congelat]
  • 300 gr carne vitel fiarta [ din supa ]
  • 2 l supa clara de vitel cu legume
  • 1 ardei kapia taiat cubulete
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1pahar smantana
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 1 lamaie- zeama
  • 2 linguri tarhon verde tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon:


  1. Se pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi .

  2. Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat

  3. Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat smantana.

  4. Introducem o lingura in zeama ce clocoteste si formam din amestecul ou-faina, mici galuste lunguiete si subtiri, pe care le punem la fiert .De fiecare data introducem lingura in supa, astfel alustele se vor forma frumos si se vor desprinde usor.

  5. Intr-un vas separat se amesteca smantana cu supa fierbinte, prin adugare treptata. Se toarna smantana diluata la restul supei si se mai da un clocot .

  6. La sfarsit se pune tarhonul verde tocat.

  7. Gustati si sarati daca este nevoie. Acriti dupa gust cu zeama de lamaie .

  8. La servire se distribuie in fiecare farfurie bucatele din carne de vitel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

miki_a 1

02.02.2016, 08:31

Ce supa buna si aromata!

anca_rm 1

02.02.2016, 09:48

o supa aromata

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa